Landsbygdens platssexighet tilltalar trendmedvetna stadsbor

31.05.2023 kl. 13:00
Platssexighet är ett nytt sätt att föreställa sig landsbygden. Platssexighet använder sig av trovärdiga och intressanta bilder, blandningen av föreställningar mellan stad och landsbygd och generationsupplevelsen av millenniet.

Landsbygden erbjuder önskvärd och trovärdig relevans, särskilt för unga vuxna som bor i städer och för trendmedvetna hipsters. Det här framgår ur Tuomas Honkaniemis doktorsavhandling i regionalvetenskap, Maaseutuja kaupungissa : Paikkaseksikkyys-ilmiön relationaalinen tulkinta.

Landsbygdens platssexighet är ett nytt, okonventionellt sätt att föreställa sig landsbygden. Platssexighet använder sig av trovärdiga och intressanta bilder, blandningen av föreställningar mellan stad och landsbygd och generationsupplevelsen av millenniet.

– De här egenskaperna skapar en ny bild av landsbygden, vilket tilltalar särskilt trendmedvetna yngre stadsbor, som kanske inte traditionellt sett har antagits vara intresserade av landsbygden, säger Honkaniemi som doktorerar vid Vasa universitet den 2 juni.

Mer info (på finska) finns på webbplatsen maaseutupolitiikka.fi.

Kenneth Sundman
Kommentarer (0)
Skriv siffran 10 med bokstäver: